Friday, December 24, 2010

Kursus Akreditasi Kecergasan (Asas) - Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi

Kursus Asas Instruktur Kecergasan kali ini telah diadakan di Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi dimana kebanyakan peserta terdiri dari ahli akademik dan pegawai Universiti, Kolej, Doktor Medikal, Doktor Gigi dan Pegawai Pemakanan dan staf dari Jabatan Kesihatan.
Walaupun ada diantara mereka ini berkedudukan tinggi akan tetapi saya dapati mereka begitu humble and begitu minat sekali dalam bidang yang jauh berbeza sama sekali dari profession mereka.
Pada hari pertama lagi saya dapati mereka memberi kerjasama yang amat baik walaupun pada mulanya mereka agak maluSaya berasa begitu rendah hati bilemana saye melihat mereka terlalu humble dan bersedia untuk diuji


Mereka tidak kekok bile di minta duduk diatas lantai sambil belajar
Paling ketare, mereka tidak kekok untuk bertanye dan menyoal bile mereka kurang faham

begitu tekun mendengar


sesi praktikalsaye risau kerana yang berbaju biru/bertudung biru di gambar bawah tu baru mendapat berita baik hamil anak sulung tapi masih mahu melompat walaupun di larang, alhamdulilah... nampaknye dia sihat dan tidak mempunyak ape ape komplikasimasih boleh bergurau dan pose budak nakal.
serious aje nampaknye orang berdua nikumpulan yang kecil seramai 23 orang tetapi mantap

Tok Ketua (AJ) sedang berlatih bersama rakan (Azlan)


seorang Pensyarah Kanan (Dr Che Aniza) dan seorang lagi Peg Belia & Sukan Universiti (Intan)yours truly bersama Azizah Othman dan Redza Benjamin


Saye ucapkan syabas dan tahniah kepada yang telah lulus ujian. Anda yang telah lulus diamanahkan untuk terus mengajar dan belajar hingga ke tahap yang lebih tinggi. Bagi yang tidak lulus, this is not the end of the road. Cuba lagi dilain kali, saya faham this is not your cup of tea, tapi anggap la ini sebagai suatu personal challenge untuk diri sendiri. Seperti yang saye katekan semase ujian tempoh hari ' PHD dan Doctorate anda tu lebih susah untuk lulus dibandingkan dengan ujian amali ini' so please dont give up and hope we will meet again yea. :)

No comments:

Post a Comment