Thursday, October 21, 2010

Kursus Jurulatih Senibudaya Negara Tahap II - Teater

Bersama peserta teater memang satu pengalaman yang ceria. Mereka ini sentiase ceria walaupon dalam keadaan terdesak, ade saje telatah yang melucukan. Mungkin disebabkan oleh perwatakan yang mereka cuba menjiwai atau pon memang mereka ini jenis 'vocal' disebabkan background teater mereka dibandingkan dengan peserta tari yang lebih serious.


Walaupon mereka tidak dapat melakukan pergerakan dengan baik namun mereka tidak berputus asa untuk berlatih setiap kali bile ada kelapangan sepanjang kursus diadakan. Sikap positif ini yang membuat saya terpanggil untuk membantu mereka.

Persembahan mereka semasa majlis penutup.
Tidak kering gusi kami dibuatnye.
Kalau ndak tau, yang kurus tu ada lah jin aprit yang kununnye bole grant 3 wishes pada peminta nyeMenarik sekali tentang peserta teater ini, mereka sentiasa bersatu dan bersikap kekeluargaan mugkind disebabkan bilangan mereka yang kecil.
SeaMeo- Recsam Pulau Pinang - sangat selesa dan sesuai untuk diadakan kursus. Paling TERBAIK adalah masakan utara yang sangat lazat di cafetaria.


Sunday, October 17, 2010

Aerobics Jammingzz in Penang

Semase saye berada di Penang selama seminggu, saye telah mengambil kesempatan untuk berjumpe dengan local intructors dan mengajak mereka jamming aerobic bersama saye. Saye menggalakkan mereka lead the session sambil saye mengikut dari belakang.
Dengan cara ini, akan membina lagi keyakinan diri sambil kami bertukar tukar pendapat mengenai bidang yang kami minati. Jarang sekali saye berkesempatan untuk bertemu dan berbual bual dengan instructor dari negeri negeri lain kerana saye sentiase sibuk dan jarak diantara kami agak jauh.

Jelas sekali, mereka ini berpengalaman dan boleh melakukan pergerakan aerobic dengan begitu baik sekali. Tidak sia sia mereka berlatih sesame sendiri dan pergi kursus selama ini.
Video yang di tuju khas buat teman teman instuktur yang same same jamming di Penang.
Layaaannnnzzz.....

Mereka bertukar giliran lead workout dengan genre yang berbeza beza. Saye pula telah melakukan sedikit step aerobic workout dengan mereka.
Saye ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada kawan kawan saye ini kerana memberi saye kesempatan bersama mereka walaupon saye tau mereka sedang sibuk dengan tugas masing masing.Alhamdulilahh, saye gembira sekali dapat bersama mereka dan setinggi tinggi ucapan terima kasih saye kepada Fahmie, Fadil dan Nan. Kalau tidak kerana usaha mereka, belum tentu saye dapat bermesra, jamming dan lepak/makan ( perghhhh mee udang yang lazattss..)


Thank you all :) Lets do this again someday ya... insyallah..


p/s masih banyak lagi gambar yang belum sampai diemail saye