Tuesday, June 5, 2012

Kursus Asas SenamRobik Pejabat Kesihatan di Baling, Kedah Dari Lumut, saya terus menuju ke Pulau Pinang untuk bertemu dengan Pn Idayu dari Pejabat Kesihatan untuk sama sama kami berangkat ke Baling, Kedah untuk Kursus Jurulatih Senamrobik bagi Pejabat Kesihatan Seberang Jaya.


 Peserta terdiri daripada jururawat, Medical Assistant, jururawat pergigian dan juga staf pejabat


 


sesi pertama telah dikendalikan oleh Pn Norzila dengan topik Etika dan Kemahiran Asas
saya mula masuk sebelah malam untuk meneruskan pembelajaran bersama mereka
kelihatan mereka sedang berupaya untuk mengenal para dan rentak dalam muzik dengan pergerakan bebas


setelah mengenal rentak, mereka mula menggabungkan rentak dengan pergerakan yang telah Pn Norzila ajar sebelum ini


dalam sesi regangan saya mengenalkan  proprioceptive neuromuscular facilitation  kepada peserta dan juga regangan statik dan regangan dinamik maseh sedaye upaya cuba mengenal muziksudah mule bergerak dengan muzik


sesi kondisi ototsesi regangan dinamikon their own, nampaknya ustaz begitu bertenaga sekali (terima kasih yea ustaz Yasar diatas pemberian ubat batuk)regangan statik - sunyi je


Ayu yang manis


 mereka berlatih tanpa letih untuk ujian praktikal


maseh tidak mengaku kalah, terus berlatih
majlis penutupgoofing around and having fun after the tensions from the exam are releaseda bunch of happy people

yours truly, Idayu and Norzilamakanan kampung yang tersangat sedap. masakan mereka....perghh.... hebat!!saye enjoy betul makan disini walaupun saye batuk yang amat teruk (makan tetap makan...eheh)

 beautiful people, mereka ini sangat ceria dan komited, sedey rasenye untuk berpisah dengan mereka


during the practical examinations, we all looked so serious... haishh...Terima kaseh tak terhingga saya ucapkan kepada Pn Idayu kerana mengundang saya dan Pn Norzila untuk bersama sama menjayakan kursus ini. Walaupun saya kurang sihat (batuk yang amat teruk) saya merasakan ia adalah pengalaman yang amat indah bersama mereka ini. Penangnites are known for their hospitality and friendliness. Terima kaseh kepada Mira & makcik nya yang sudi datang membantu dan tidak ketinggalan terima kaseh kepada semua peserta yang hebat hebat. Jelas sekali mereka berusaha sepenuh hati untuk menghadapi ujian. Tahniah kepada Ustaz Yasar yang telah dinobatkan sebagai peserta terbaik.