Wednesday, December 16, 2009

Kursus Lanjutan and Akreditasi Jurulatih Senamrobik

Kursus Lanjutan & Akreditasi Jurulatih Senamrobik yang di anjurkan oleh Negeri Selangor telah diadakan di Taiping, Perak. Kursus ini juga melibatkan peserta peserta dari negeri Pulau Pinang, Perak, Perlis, Kelantan, Pahang dan juga negeri SElangor sendiri. Ini la kursus gabungan lanjutan dan akreditasi yang diadakan buat pertama kali pada tahun ini. Dalam kursus kali ini saye bekerjasama dengan Pn Jamuna, Puan Makwan Bee, En Abdul Malek dan Pn Badrunisha atau lebih dikenali sebagai Murni.
sessi slot renganganselepas tamat kelas, biaselah...bergambar dahulu. dari kiri yours truly, Malek dan Jamuna
di tengah tu la Murnisaye bersama Pn Makwan Bee sebagai panel untuk ujian praktikal Pelaziman Ototbegitu fokus sekali mereka ini semasa ujian teori


Majlis Penutup telah diadakan lebih awal

saye bertiga menanda kertas soalan dibilik sahaja dan selesai lebih kurang pukul 12 malam


kelaka pulak nengok gambar sendiri menanda kertas soalan dengan baju tido

sewaktu penyampaian sijil penyertaan dan keputusan peperiksaanMalek, En Asri aka ustaz Asri and yours truly. Ustaz ini adalah Pegawai Jabatan Belia Negeri Selangor. Dia la boss kursus ini. Dia kate saye pengetua.... iyo la tu...Asrikami sempat juga dibawa makan mee udang tapi saye kurang pasti dimane tempatnya. Yang pasti, udang dia lebih banyak dari mee!! Besttt..... sodaappp....!!Murni bersama Shidee. Shidee ni la pemandu pelancong kami. Thank you Shidee :)
Jamuna and I
Penggerak Rakan Muda yang menjadi urusetia semasa kursus
Asri bersama isteri tersayangThank you Shidee for the lovely gifts, seperti yang you cakap : From Taiping with love...
(jangan salah anggap, kami semua dapat yea, bukan saye sorang je)Kawan kawan saye ni membawa saye bersiar siar di Lake Gardens Taiping yang terkenal cantek tu. Memang saye suke tempat ini sejak pertama kali saye datang dahulu bersama rombongan Senam Sihat RTM 1.

dah magrib.....jom balikk.....sempat lagi Murni posing
Terima kaseh kepada peserta peserta semua yang bersusah payah, memerah otak dan tenaga, berusaha dengan begitu gigih sekali untuk ujian akreditasi. Saye ucapkan tahniah kepada yang lulus dan untuk yg tidak lulus tu, saye dengar anda semua telah lulus diujian kali kedua di Kuala Lumpur. Tahniah kepada semua, saye berdoa agar anda semua berjaya dalam bidang yang kita minati ini. Ingat yea, anggap la mengajar orang menjadi sihat ini sebagai satu ibadah, dengan itu anda kena lah melakukan nye dengan ikhlas.

Tuesday, December 15, 2009

Pembikinan Video Senam Seni 1 Malaysia
bergambar bersama sebelum berpisah ke tempat masing masing
gambar di atas bersama tokey senamseni : Puan Norseela
gambar di bawah duduk dibelakang dari kiri : Raju, June, Zul, Sean, Hanafi dan Izwan
duduk di depan : Khairul, yours truly, Suhaila, Saiful dan Ada SandhaSejurus tamatnya Pelancaran Senam Cergas, saye berebut pula ke hotel De Palma Ampang untuk training model model yang telah saye pilih tempohari dari kalangan Kumpulan Kesenian Jab. Kesenian & Kebudayaan Negara. Mereka ini telah di shorlisted, dari lebih 10 orang yang saye pilih, cume 8 orang saje yang berjaya.

Saye juga telah memperkenalkan dua orang jurulatih dari Majlis Kecergasan Kebangsaan sebagai model. Cume seorang sahaja yang berjaya.

Gambar di bawah ini menunjukkan Ada Sandha sedang berlatih bersama Salleh dipejabat Jabatan Kesenian & Kebudayaan Negara sebelum pemilihan dilakukan.

sempat juga saye mengacau Saiful Nizam di pejabat dia sambil menunggu Ada dan Salleh berlatih.


Ini pula tokey JSBN, En Haris....ambooiii posing gituuh....
Terpesona saya melihat twin tower yg kelihatan begitu cantek dari tingkat 23 Bangunan MAS, di ibupejabat JKKNLatihan di D'Palma Ampang bermula pada 5hb Disember. Saye bersama dengan Kharul Faizi, salah seorang murid saya semasa di program Penyampai Ikon di RTM2. Faizi telah mendapat tempat ketiga. Faizi telah di pilih oleh pihak JKKN untuk voice over video Senam Seni 1 Malaysia


Latihan intensive di D'Palma Ampang bersama model model yg terpilih

Pada 6hb Disember, kami telah ke studio Finas untuk rehearsal. Biaselah...sempat posing
dari kiri berdiri : Raju, Saiful, yours truly, Ada dan Su
dari kiri duduk : Khairul, Zul, Wan, June, Sean dan HanafiTiga dara yang dipilih dari kiri Suhaila, Ada Sandha dan June
Berehat sebentar sementara menunggu persiapan lampu di studio Finas. Shoot yang di buat pada 7hb Disember mengambil mase yang begitu lama, kesian saye lihat model model saye ini akan tetapi ndak buat macamana, sabar aje la dek yea. Setelah malam baru la selesai semua shooting.

Pada mulenya Ada agak gementar tapi saye begitu confident dia boleh melakukan dengan baik, ternyata setelah beberapa kali take, dia berjaya. Alhamdulilahh....


Sembilan orang yg dipilih ada lah : Khairul (selangor), Su (wilayah), Sean (melaka), Raju (perak), Hanafi (johor), June (wilayah), Zul (kedah) , Izwan (wilayah) dan Ada Sandha yang mewakili Majlis Kecergasan Kebangsaan M'sia (NFC)
selepas shooting sebelum balik ke hotel, kami ambil peluang untuk bergambar lagi. Ni haa...adek Izwan ni, rase saye dia la yang paling bongsu dalam ramai ramai.
Letih sangat la rupe mereka ini. dari kiri Khairul (selangor), Izwan (wilayah) dan Zul (kedah)Zul (kedah), Raju (perak) dan Su (wilayah)

aiiii Saiful....dah terok sangat nampaknye...
di belakang tu saye bersama tokey Senam Seni Puan Norseela


Alhamdulilahh...semua berjalan dengan lancar walaupun pada waktu itu saye demam panas. Terima saye ucapkan kepada Puan Norseela dan en Saiful kerana memberi kerjasama yang amat baik. Puan Seela begitu prihatin tentang keselesaan kami. Setinggi tinggi ucapan terima kasih kepada pihak Jabatan Kesenian & Kebudayaan Negara kerana memberi saye kepercayaan dalam menjaga teknik senaman
pada hari terakhir sebelum saye berangkat ke Taiping, sempat juga kami menyambut ulangtahun Khairul yg ke * di hotel. Kesian Khairul, abes semua muka dia di sapu dengan
icing cake oleh adek adek semua.... anyways...Happy Birthday to you Khairul, with many happy returns and nanti sekali sekali boleh la panggil awak mekapkan saye yea... :)