Sunday, July 18, 2010

Pertandingan SenamSeni 1'Malaysia 2010

Alhamdulilahh.... Pertandingan SenamSeni 1Malaysia telah diadakan dengan jayanye oleh Jabatan Kesenian & Kebudayaan Negara bertempat di Central Market, Kuala Lumpur pada 18hb Julai 2010.barisan pengadil dari kanan: Azman Abu Bakar, Adilla Idris, Abd Malik Abd Majid, yours truly,dan Shaiful Rizam Ramli (tidak ada dalam gambar : Khalid Mohd Nor)
pentas pertandingan yang telah dipasang backdrop yang menariktempat bersejarah di Kuala Lumpur yang telah dipilih menjadi lokasi pertandingan


agak penat juga la kene duduk sambil mengadil dari jam 9am hingga ke jam 12 tengahari, walaupun begitu kami tetap tersenyum riang dengan gelagat pesertabersama peserta yang telah mendapat tempat keduapeserta kumpulan pertama - Kumpulan The Star Lady Bee berbaju hijau menarikKumpulan yang telah memenangi tempat pertama dengan hadiah wang tunai Rm3,000.00 kumpulan Unique Arts Academy. Tahniah!!


Ramai penonton telah membanjiri kawasan khemah sampai tak muat khemah dan tempat duduk. Tahniah kepada Pn Zahana sebagai Ketua Penganjur diatas kerja keras anda dan team anda
saye kurang pasti adakah ini dari TV atau sekadar mengambil videoKumpual Kesuma CitrasariKumpulan Big Mama World

Kumpulan MAM Fitness Studio yang telah mendapat tempat kedua dengah hadiah bernilai Rm2,000.00
Kumpulan yang mendapat tempat ketiga dengan hadiah Rm1,000.00 - Kumpulan WI Bandar Tasek KesumaKumpulan Seri Raub Emas


Selingan persembahan dari Kumpulan Taman Seri Indah - Lompat Tali yang menarik


Penonton begitu teruja dengan pegerakan lompat tali yang menarik dari anak anak ini

Kumpulan K.Dot G.7
Kumpulan Delima RiaKami gembira kerana kanak kanak ini menyertai pertandingan ini. Pertandingan ini memang terbuka kepada semua peringkat umur.


Kanak kanak ini telah mendapat tempat ke empat didalam pertandingan ini dengan hadiah Rm500.00. Syabas anak anak semua.. (future fitness buff)Selingan dari Kumpulan E- Box

sementara menunggu keputusan kumpulan E-Box telah diiringi oleh kumpulan Floor Fever.
(Floor Fever is one of my favourite dance crew in the country, infact they are the best )
BooJae sebagai leader of the crew members

mentang mentang la favourite dance crew, saye mengambil peluang bergambar dengan dance crew yang hebat ini.sempat lagi bergambar dengan BooJae - the renowned choreographer and dancer in the country.haaa.... ini dia dj radio terkenal Hezry sebagai MC pada pertandingan ini. Hezry pandai membuat penonton tidak bosan dan tidak bangun dari tempat duduk selama pertandingan dijalankan. Tak kering gusi kami dengan telatah nye.


Secara keseluruhan nya Pertandingan SenamSeni 1Malaysia ini telah berjaya dalam matlamat nya untuk membudayakan senaman dengan menggunakan gerakan tarian etnik dari negara kita. Syabas dan tahniah saya ucapkan kepada semua peserta, pengadil, Pn Zahana dan pasukan dan juga kepada Jabatan Kesenian & Kebudayaan Negara diatas kerjasama kita semua.