Friday, December 16, 2011

Kursus Jurulatih Seni Budaya Negara - Tari Tahap II - Kota Kinabalu, Sabah

Alhamdulillah....ke Sabah lagi kita. Bersama barisan fasilitator dari Jabatan Kesenian & Kebudayaan Negara, saye ke Kota Kinabalu untuk Kursus Jurulatih Seni Budaya Negara Tari & Musik Tahap II.


peserta yang datang dari seluruh pelusuk negeri Sabah. ramai diantara mereka saye kenal buat pertama kalinye dan mereka ini sangat mesra.
bersama peserta yang sangat lucudari kiri Amir, fasilitator tarian etnik Sarawak, Haris, bos kami dan urusetia tiga orang yang cantek moleksmereka ini kuat buat lawak esp tok ketua kumpulan. ade saje lawaknyesaya memang tak kering gusi dibuatnye...
mase latihan pun boleh berlawak akan tetapi saye sedaya upaya menyampaikan ape yang patut saye sampaikan
personally, ini pendapat saye yea, saye consider mereka ini dua peserta terbaik. cara mereka menari boleh memukau kite yang menonton
semasa ujian teori dijalankan. baru la senyap sikit dari lawak ketawa

aduhaiii.....nengok tu....masih boleh melawak hehehe....
semasa majlis penutup. cantek tshirt seragam yang diberikan

persembahan semasa penutup


tarian wau bulan - etnik Melayutarian bharatanatyam - tarian etnik India

tarian orang bidayuh - etnik Sarawak
tarian mengiluk - etnik Sabah
persembahan gendang silat dari peserta musik


bersama fasilitator Bharatanatyam - Puan Savithriurusetia yang setia - Tasya dan Nunungbersama saudara pembantu fasilitator - saudara Halim dari Sabahsalah seorang peserta dari Sabah - kalau tak silap name dia MohazarPengalaman yang manis selama 6 hari diSabah. Peserta pun pandai melawak jadi tidak bosan kite dibuatnye. Setiap hari bila turun ke dewan, ade saje yang riuh melawak akan tetapi bila mereka diberi tugasan dan ujian, mereka serious melakukannye dengan baik.

Semuga kite berjumpa lagi yea...insyallah...

No comments:

Post a Comment