Tuesday, June 25, 2013

Road Tour Peninsular Malaysia - Pump De Jamzz - Step Aerobic Masterclass - Kota Bahru, Kelantan

Negeri Cik Siti Wan Kembang ini memang penuh dengan beautiful people. Tercetusnya idea mengenai Step Aerobic Masterclass ini adalah kerana keinginan saya untuk menjejak kaki ke Kelantan untuk sekian kalinya semata mata untuk menikmati makanan lazat dan bertemu dan bermesra dengan kawan kawan di sana.


Orang pertama yang terlintas dikepala saya ialah Puan Lis Ramli. Ini bukan lah kali yang pertama saya bekerjasama dengan beliau. Kami memang berhubung tiap kali saya ke Kota Bahru. Bekerja dengan Puan Lis memang mudah sebab beliau seorang yang profesional

Pada hari pertama, Ros Studio telah membuka tirai untuk Masterclass ini

Terima kaseh Ros dan partner kerana sudi menerima saya
Peserta yang datang pun bukan calang calang orang dalam industri ini. Kebanyakan mereka terdiri dari kaum cina yang telah lama melakukan step aerobics


Terasa kagum dengan peserta yang rata rata tidak kekok dengan step aerobics. Mereka dapat melakukan dengan baik sekali


Pada hari berikutnya pula, satu lagi sesi telah diadakan di Enrichlife Centre Ladies Gym & FitnessMereka ini pun sehebat kawan kawan mereka di Ros Studio. Kebanyakan mereka memang sudah biasa malah ada diantara mereka adalah instruktur step aerobics di Kota Bahrumaaf kerana tidak dapat menghidangkan gambar sepenuhnya kerana ada diantara peserta berhijab semasa di luar studioBersama Cek Gu Zae semasa sarapan pagi sebelum bermulanya kelas. Sangat gembira dapat berjumpa kawan kawan lama seperti Lis dan Cek Gu Zae. Aduh...aduh...nasi dagang di pagi hari.... im in heaven!


Sebelum balik, saya dan Lis sempat menjamu selera di restaurant masakan cina yang dikendalikan oleh seorang muslim yang berketuruan cina

Saya berharap agar dapat lagi datang ke Kelantan dan bersama sama dengan teman teman. Sayangnya tiap kali saya pergi, saya agak berebut dan tidak sempat nak bermesra dengan kawan kawan. Insyallah lain kali saya akan datang dan tinggal lebih lama lagi, asalkan kawan kawan di Kelantan sudi menerima saya.
Setinggi tinggi terima kaseh saya kepada Pn Lis kerana sudi menerima saya dan saya harap ini bukan la kali terakhir saya ke Kelantan. Terima kaseh saya jugak kepada para peserta yang begitu 'open' menerima saya walaupun kebanyakan mereka sudah memang sedia maklum hebat dalam step aerobic.


2 comments:

 1. Lis Ramli merasa sangat bertuah kerana diberi kepercayaan menguruskan kursus ini di dua studio.
  Sesungguhnya kehadiran Hanim memang sentiasa kami tunggu2...
  tidak lain & tidak bukan untuk belajar ilmu stepboard dari seorg master seperti Hanim.
  Harap Hanim sudi lagi dtg ke negeri cik siti wan kembang ini mencurshkn ilmu2 yg ada pd kami di sini. InsyaAllah lepas ni laksa lemak kelantan pasti akan Hanim dapat.. hihi

  ReplyDelete
 2. Hihiii...kelaka yea...memang takde rezeki nak rase sbb dua kali pergi...dua dua kali kedai tutup. Ada hikmah di sebaliknya Lis, nak suruh datang lagi la tu. Insyallah....kalau ade rezeki memang ingin pergi lagi jumpa kawan kawan di Kota Bahru. I takde la pandai sangat tapi maybe cara penyampaian dan breakdown choreography berbeza sedikit dengan kebiasaan orang di Kota Bahru. I pun ingin belajar cara mereka, kan bagus kalau kita bertukar tukar pendapat.
  sayangnya masa tidak mengizinkan...insyallah kalau ade rezeki lagi, di beri kesihatan yang baik, kita buat lagi yea Lis. Kali ni....sampai je terus cari laksa lemak... ehehe..
  Terima kaseh sekali lagi yea Lis. Alhamdulilah Allah pertemukan kita

  ReplyDelete